Home Moeder zijn 5 Manieren waarop je kleuter je knettergek maakt

5 Manieren waarop je kleuter je knettergek maakt

knettergekJe kind is een lieverd, absoluut. Maar soms.. dan wil je het liefst schreeuwen en met je hoofd tegen de muur bonken. Vijf situaties die je als moeder knettergek maken.

1. Iets laten vallen tijdens het autorijden

Je bent nog maar net de straat uitgereden en je hoort al gehuil vanaf de achterbank. ‘Mamaaa… ik kan er niet bij…’ Waar je al bang voor was, is inderdaad gebeurd: dat drinkpakje, die knuffel of dat megabelangrijke stuk speelgoed is onder de stoel gevallen.

FRUSTRATIESCORE: 3

2. Schoenen kwijt zijn als je haast hebt

Je bent al laat dus je hijst je kleuter gehaast in zijn/haar jas. Je graait je sleutels van de kast en checkt of je je telefoon bij je hebt. Maar dan: je kind is een schoen kwijt. Nergens te bekennen. Zet je tas maar weer neer en ga maar zoeken.

FRUSTRATIESCORE: 2

3. Je hebt het ‘verkeerde’ servies gebruikt

Iedereen heeft honger. Om verder gezeur te voorkomen, haast je je naar de keuken om boterhammen te smeren. Je boft, want het lievelingsbeleg van je kind is op voorraad. Dat scheelt weer een discussie. Denk je. Want als je het brood op tafel zet, merkt je kind fijntjes op dat je het bord met het plaatje van een vogel hebt gebruikt. En boterhammen die daarop liggen, eet je kind niet. Helaas.

FRUSTRATIESCORE: 2

4. Je hebt voor niks schoongemaakt

Soms ga je opeens grondig poetsen. het is zo’n dag waarop je niet alleen de woonkamer stofzuigt, maar ook de kinderkamer opruimt en de keuken dweilt. Je poetst ook nog even de wc van boven tot onder. Dan komt er een vriendje spelen. Helaas weet hij nog niet precies hoe je in het toilet kunt plassen, in plaats van ernaast. Jammer.

FRUSTRATIESCORE: 5

5. Je staat voor niks in de rij

Wat was je blij toen je kind voorstelde om in de ballenbak van Ikea te blijven. Kun jij rustig rondkijken. Alleen nog even wachten tot jullie aan de beurt zijn. Na twintig minuten in de rij te hebben gestaan, heeft je kind zich bedacht: ‘Ik wil eigenlijk toch liever met jou mee.’

FRUSTRATIESCORE: 4

Wat voor frustrerende situaties maak jij met je kind mee?
Deel het hieronder!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER