Home Relaxed leven Mama rust uit: zo zorg je voor ontspanning en balans

Mama rust uit: zo zorg je voor ontspanning en balans

blije moederHeb jij als moeder ook altijd zo veel te doen? Voel je je gestrest en kom je nauwelijks aan jezelf toe? Met deze 7 stappen word jij een relaxte moeder.

Stap 1. Check je leven
Hoe ziet je leven er nu uit? Heb je ‘gewoon’ last van stress of heb je een burn-out? Bepaal hoe je er nu voor staat en wees er eerlijk over tegen jezelf en je omgeving.

Stap 2. Verhoog je energieniveau
Zorg ervoor dat je precies weet waar je energie van krijgt en wat je energie kost. Is er balans tussen de energiegevers en -nemers? Krijg je genoeg ontspanning? Bekijk ook eens hoe je gemiddelde avond eruit ziet: lig je uitgeput op de bank of heb je genoeg energie en motivatie om ’s avonds nog de deur uit te gaan? Als je vindt dat je energielevels omhoog moeten, onderzoek dan wat daarvoor nodig is.

Stap 3. Zorg voor rust in je lijf en in je hoofd
Stress is niet alleen superslecht voor je gezondheid, je wordt er – sorry dat ik het zeg – ook gewoon een minder leuk mens van. Weet jij wat je nodig hebt om echt tot rust te komen? Of ren je alsmaar door, snauwend tegen je kinderen? Oefeningen in meditatie en ontspanning helpen je je onrust kwijt te raken. Ook helpt het als je weet waar jij als vrouw gelukkig van wordt. Besteed daar aandacht aan.

Stap 4. Ontdek jouw geluksbrengers
Als je doet wat jou voldoening geeft, zit je lekkerder in je vel. Maar hoe weet je wat bij je past? Ga op zoek naar je passies en drijfveren en je zult dichterbij die relaxte moeder komen die je wilt zijn.

Stap 5. Kies en verander
We weten allemaal hoe het voelt om je niet aan je eigen voornemen te houden. Teleurstellend en een beetje sneu. Toch gebeurt het vaak. Wat heb jij nodig om je plannen dit keer WEL uit te voeren? Zorg ervoor dat je het weet.

Stap 6. Bepaal hoe hoog jouw lat ligt
Veel moeders zijn perfectionisten. Ze zijn streng voor zichzelf en willen niet alleen de beste moeder zijn, maar ook de beste huisvrouw, werknemer, echtgenote, vriendin en collega. Er zijn ook moeders die zeggen dat ze geen perfectionist zijn, maar onbewust wel het bijbehorende gedrag vertonen. Leer wat jij kunt doen om dat los te laten.

Stap 7. Ga slimmer met je tijd om
Heb jij aan het eind van de dag altijd het gevoel dat je te weinig gedaan hebt? Misschien moet je je planning onder de loep nemen. Het kan ook zijn dat je je bezighoudt met dingen die eigenlijk moet loslaten. Wat doe jij met je tijd? Ga slim om met de uren die je hebt.

Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt door je kids? Doe er wat aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER