Home Blogs Mag ik met een dekentje op de bank?

Mag ik met een dekentje op de bank?

BLOG | Soms zit het gewoon tegen. Van die dagen waarop je het liefst met een dekentje op de bank zou blijven liggen. Alleen het kan niet, want: kinderen.

Vandaag heb ik zo’n dag. Ik voel me niet lekker. Grieperig.

dekentjeMijn gevoel zegt dat ik allerlei leuke dingen met m’n kids zou moeten knutselen nu. Of op z’n minst een tent bouwen in de woonkamer. Alleen: het gaat nu even niet. Maar ik weet dat het mijn eigen perfectionistische stemmetje is. Niet die van mijn dochters. Die staan gewoon te dansen op Kinderen voor Kinderen. Zonder haast, zonder oordelen. Alleen plezier. Simpel.

Herken je dat? Dat je van jezelf vindt dat je het beter zou moeten doen als moeder?

Het onder controle houden van je zelfkritiek en perfectionisme zijn een belangrijk deel van je geluk als moeder. Het zorgt ervoor dat je kunt ontspannen en ook aandacht hebt voor je eigen behoeftes. Hoe je dat doet, leer je in Boost Your Balance.

Weg met die stress, het schuldgevoel en de onrust.

Volgende maand start er een splinternieuwe editie van mijn online groepsprogramma, dat je gaat helpen je rust, balans en ontspanning terug te krijgen als moeder. Zodat jij weer tijd voor jezelf hebt, gelukkig bent en meer van je kids kunt genieten. En zij ook van jou. Hier lees je er alvast meer over. Binnenkort kun je je inschrijven.

Ondertussen schenkt mijn dochter een glas cola voor me in, terwijl ik nog even op de bank blijf zitten. Ik voel me er niet schuldig over.

Lieve groet,

heleen boender afbeelding