Home Gelukkig leven Ochtendritueel: begint jouw dag goed genoeg?

Ochtendritueel: begint jouw dag goed genoeg?

ochtendritueelHoe is je dag vandaag begonnen? Ik hoop dat je een fijne start gehad hebt, want een goed ochtendritueel beïnvloedt je hele dag.

Een goede start kan je energie geven waar je de rest van de dag wat aan hebt.Het is als een springplank voor de uren die voor je liggen. Stress, haast en irritatie in de ochtend sleep je vaak de rest van de dag met je mee.

Gek eigenlijk, maar zo werkt het wel.

Zelf heb ik heel veel aan mijn ochtendritueel. Meditatie hoort daar vrijwel altijd bij. Het geeft me focus voor de hele dag en ik probeer er dus altijd tijd voor te maken. Ik breng eerst de kinderen naar school en daarna neem ik even de tijd om tot rust te komen en stilte te vinden. Heerlijk. En het geeft me de rest van de dag focus om de juiste keuzes te maken.

Geitenwollensokken

Misschien klinkt mediteren je nu nog wat geitenwollensokken-achtig. Vond ik eerst ook. Maar dat hoeft het echt niet te zijn. En trouwens.. als het werkt, dan werkt het, toch?

In Boost Your Balance leer ik je onder andere hoe je kun starten met mediteren. Op een eenvoudige manier, waar je verder geen speciale dingen voor nodig hebt. Alleen jezelf. Het zal je verbazen hoe veel rust het je kan geven.

Natuurlijk leer je ook alle andere tools en technieken die mij er weer bovenop hielpen toen ik volkomen uitgeput thuis zat.

Je ochtendritueel is goed voor je humeur

Hoe dan ook, een ochtendritueel is een geweldige manier om je dag goed te beginnen. Het is goed voor je humeur, het geeft structuur en het maakt je productiever.

Zo begint Michelle Gass, de directeur van Starbucks, haar dag niet met koffie, maar met een eind hardlopen. Ze wordt er gelukkig van, zegt ze, en het houdt haar scherp in haar werk.

Heb jij wel eens gelet op hoe je je dag begint? Hou eens in de gaten hoe de eerste momenten van de dag je beïnvloeden. Onderzoek wat jouw start doet met hoe jij je voelt, hoe goed je je taken afhandelt en hoe veel energie je hebt.

Welk ochtendritueel werkt het best voor jou?