Home Gelukkig leven 7 gewoontes waardoor jij een saai seksleven hebt

7 gewoontes waardoor jij een saai seksleven hebt

saai sekslevenJe bent stapelgek op je liefste, maar in de slaapkamer gebeurt er weinig. Herkenbaar? Dan maak jij je waarschijnlijk schuldig aan deze killers voor je seksleven.

Je vergeet dat je meer bent dan alleen maar moeder

Zijn de gymkleren gewassen? Heb je al een cadeautje voor de juffendag? En wanneer is ook alweer die afspraak bij de tandarts? Als je alleen nog maar bezig bent met het regelwerk in je gezin en je jezelf alleen nog maar ziet als moeder, dan wordt het lastig om ’s avonds ineens de stoeipoes uit te hangen. Zorg er dus voor dat je niet vergeet dat je meer bent dan die vrouw die iedereen ‘mama’ noemt.

Je leeft ongezond

Als je het druk hebt, is het verleidelijk om je boterham even snel achter je computer op te eten. Of om ook doordeweeks lekker vaak van een wijntje te genieten. En sporten? Daar ben je te moe voor.. Toch loont het om gezond te leven. Het geeft je meer energie, je zit lekkerder in je vel en dat betaalt zich ook tussen de lakens uit. Doei saai seksleven!

Je lost je frustraties niet op

Een onuitgesproken probleem in je relatie is als een vergeten stuk fruit achter de verwarming: je ziet er niks van, maar na een tijdje wordt het een rottige situatie. Wanneer jij je wekenlang in stilte irriteert aan een situatie tussen jou en je partner, wordt het er in bed ook niet gezelliger op. Bespreek wat je dwarszit en los het samen op. Ga je frustratie in elk geval niet als chantagemiddel voor seks gebruiken (‘Als ik morgen alweer de kinderen uit school moet halen, dan kan je het zaterdagavond wel vergeten!’)

Je gebruikt de slaapkamer als opslagruimte

Het kan lastig zijn om je huis toonbaar te houden als je kleine kinderen hebt. Dan is het verleidelijk om die berg was en de huishoudtrap in de slaapkamer te bewaren, want daar komt verder toch nooit iemand. Maar het is een gigantische killer voor die fijne slaapkamersfeer die je nodig hebt. Als je liefdesleven je lief is, laat je die troep gewoon lekker in de woonkamer liggen.

Je gunt jezelf geen rust

Wanneer je de hele dag gewerkt hebt of bij je kids geweest bent, moet je ’s avonds even omschakelen. Even ‘landen’, zeg maar. Plan een overgangsfase in naar de avond als je kinderen slapen. Neem een bad, ga een stukje wandelen of lees een boek en kom tot rust.

Je bent lui

Als je de intimiteit tussen jou en je partner belangrijk vindt, dan moet je er wel wat voor doen. Wees creatief en bedenk hoe je het samen gezellig kunt maken. Weest niet lui en ga niet zitten wachten.

Je noemt elkaar ‘papa’ of ‘mama’

Niks zo erg als ouders die elkaar aanspreken met ‘papa’ of ‘mama’, terwijl er helemaal geen kinderen in de buurt zijn. Noem je partner gewoon bij zijn voornaam. Of ga voor dat koosnaampje dat jullie zo leuk vinden. Maar zeg alsjeblieft nooit ‘Papa, wil jij mama nog een wijntje inschenken?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER