Home Blogs Zin in de dag: hoe kom je met plezier je bed uit?

Zin in de dag: hoe kom je met plezier je bed uit?

dfcaxbf-p4g-morre-christopheBLOG | Buiten is het donker, de regen slaat tegen de ramen en het bed is warm. Vroeger draaide ik me dan liever nog een keer om. Maar dat is nu veranderd.

Op zo’n sombere herfstochtend is het verleidelijk om je wekker nog een keer te snoozen, de dekens wat hoger op te trekken en je nog een keer om te draaien. Zeker als je hoort dat alle kinderen in huis nog slapen. Maar sinds een tijdje merk ik dat ik steeds vaker met plezier mijn bed uitkom.

Ik wil het zo graag

Ik heb namelijk een heel duidelijk doel: ik wil moeders helpen gelukkig te worden en beter voor zichzelf te zorgen. Je zou het een missie kunnen noemen. Ik wil het zó graag dat mijn plan me vooruit trekt.

En dat is precies waar het om gaat als je iets wil bereiken. Je doel moet zo aantrekkelijk zijn, dat je er helemaal voor wilt gaan. Alleen dan heb je genoeg motivatie en kracht om je niet uit het veld te laten slaan op de dagen dat het tegenzit. Want die dagen zijn er natuurlijk ook.

Netflixen op de bank

Bijvoorbeeld wanneer mijn dochters me ’s nachts drie keer uit bed laten komen en me de volgende ochtend wekken door huilend tegen mijn bed te schoppen. Of als ik last heb van naderende deadline en eigenlijk te veel hooi op mijn vork heb genomen. En natuurlijk zijn er dagen waarop ik liever gewoon met een dekentje op de bank ga zitten Netflixen.

Maar toch is het nu anders. Ik weet dat ik op zulke momenten wat extra aandacht moet geven aan mezelf, mijn rust en de dingen die mij plezier geven. Daarna kan ik mij weer met hernieuwde energie bezighouden met het welzijn van alle andere moeders. Want daar gaat het mij om: jouw geluk en het bouwen van het leven dat het beste bij je past.

Voldoening

Het werken voor iets dat boven jezelf uitstijgt en waarmee je anderen helpt, is trouwens voor iedereen goed. Als jij je kennis en ervaringen bewust inzet om iemand anders verder te helpen, dan word jij daar gelukkig van. Het geeft je onmiddellijk voldoening. Een win-win-situatie, lijkt me.

Misschien haal jij die voldoening uit de zorg voor je kids. Maar misschien ook niet. En dat is niet erg. Als je dan maar gaat uitzoeken op welk gebied jij je passie, ervaringen en

kennis wél helemaal kunt benutten. Dan weet ik zeker dat jij binnenkort een stuk vrolijker uit je bed stapt.

heleen boender coach voor moedersLieve groet,

heleen boender afbeelding

 

 

Heleen Boender helpt mama’s het leven te bouwen dat ze het liefste willen en is oprichter van HappyMoeders.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER